Bienvenidos

... no siempre acertaré, pero lo intentaré. No busco ser exhaustiva, sólo añadir una opinión a las muchas que se crean entorno a las cosas que pasan. Algunas de ellas provocan mi comentario al igual que a muchos de vosotros y sobre ello pretendo un toque de atención.







jueves, 3 de febrero de 2011

* Ron Mueck

he seguit

...

Fa anys, uns 10, que vaig veure L´obra de Mueck a Londres i des de llavors, he seguit amb interès el seu treball, ara ja amb molt protagonisme i admirat pel públic i la crítica, ja sigui a la Biennale da Venezia ó arreu on es tingui interès per l´art.

Ron Mueck (Nascut el
1958) és un escultor que pot ser considerat com "hiperrealista".
Ron Mueck és un
australià que viu a Anglaterra. L'origen professional va ser al món dels efectes especials per al cinema, encara que va donar un pas al món de l'art aprofitant el seu talent sorprenent per desenvolupar creacions plàstiques amb un realisme sorprenent.
Mueck va mudar-se a
Londres per establir la seva pròpia companyia, creant utilleria i "animatronics" per la indústria de la publicitat. Encara que els seus treballs eren altament detallats, eren dissenyats per ser fotografiats des d'un angle molt específic, amagant així el desordre de l'obra vista des d'un altre angle. Mueck desitjava cada vegada més freqüentment produir escultures que es veiessin perfectes des de qualsevol angle.
El
1996 Mueck va canviar cap l'"art refinat" possant amb la seva sogra Paula Rego, per produir petites figures com part d'una escena que ella estava mostrant a la Galeria Hayward. Rego va presentar-ho a Charles Saatchi que immediatament va quedar sorprès amb el seu treball i va començar a col·leccionar i sol·licitar treballs. Aquest fet el va portar cap a la creació que li va crear un nom a Mueck, "Dead Dad" (pare mort) que és una esgarrifosa i hiperrealista obra de silicona i altres materials, del cos mort del seu pare, reduït aproximadament a dos terceres parts de la mida natural. Es l'única obra de Mueck que usa pèl propi pel producte final.

No hay comentarios:

Publicar un comentario