Bienvenidos

... no siempre acertaré, pero lo intentaré. No busco ser exhaustiva, sólo añadir una opinión a las muchas que se crean entorno a las cosas que pasan. Algunas de ellas provocan mi comentario al igual que a muchos de vosotros y sobre ello pretendo un toque de atención.







domingo, 9 de enero de 2011

* Corazón Delator de Edgar Allan Poe. Animación de 1953 (subtitulado)


James Mason

Edgar Allan Poe

...
Edgar Allan Poe va nèixer el 19 de Gener del 1809 a Boston, Massachusetts, EE.UU. i morí a Baltimore - Maryland, el 7 d´Octubre del 1849. Ja des dels seus inicis la vida va ser dura per ell, El seu pare va abandonar a la seva mare, quan estaba esperant el tercer fill ; més tard va quedar orfa de mare. Llavors, va ser acollit per un matrimoni, tot i que no va ser afillat legalment.
Poe, es va manifestar com un gran escriptor i poeta del Romanticisme i precursor del relat curt . Està considerat com el creador de la literatura del terror psicològic.
Va dur una vida tormentosa, caient en l´alcoholisme i la depressió. Va morir de delirium tremens, tot i que també es diu que podía haver va mort diabètis.
La seva obra literaria, traduída a molts idiomes, és força coneguda - El cuervo, El escarabajo de oro, Asesinato en la calle Morgue, etc. _ i repetidament portada a la gran pantalla. Aquí però he decidit aportar un videu poc extès i poc conegut pel gran públic. Es tracta del relat que va escriure The Tell-Tale Heart i que va ser traslladat a pel.lícula d´Animació, el 1953. Les imatges van ser creades per Paul Julian i l´animació per Pat Matthews; la pel.lícula la va dirigir Ted Parmelee . La narració va correr a càrreg de l´actor anglès James Mason, nat el 15 de Juny del 1909 i mort el 27 de Juliol del 1984. Mason, va ser un famós de l´epoca daurada de Hollywood i era posseidor d´una gran disciplina. Així doncs essent un treball tan ben abrigat, paga la pena disfrutar-lo.
El curtmetratge, és més un experiment que una pel.lícula comercial; té algun passatge fosc i el só és deficient, donat que es tracte d´una obra realitzada fa quasi 60 anys, tot i així, és un bon exemple.

No hay comentarios:

Publicar un comentario