Bienvenidos

... no siempre acertaré, pero lo intentaré. No busco ser exhaustiva, sólo añadir una opinión a las muchas que se crean entorno a las cosas que pasan. Algunas de ellas provocan mi comentario al igual que a muchos de vosotros y sobre ello pretendo un toque de atención.







miércoles, 19 de enero de 2011

* PA NEGRE trailer oficial en català.mov


...

Pa negre, de l´escriptor Emili Teixidor i portada a la gran pantalla de la mà del director Agustí Villaronga
.
Si primerament va arribar la novel.la de Emili Teixidor, després ens ha arribat de la mà del Director de cinema Agustí Villaronga, la pel.lícula Pa negre. Pa negre, ha resultat guanyadora dels Premis Gaudí de dilluns 17 d´aquest mes de Gener . Han total ha conquerit 13 premis, dels 15 que estava nominats. Ara veurem quin lloc ocuparà en els propers premis Goya. De moment però, hi ha un Premi que em fa sentir molt bé i es la seva estrena a Madrid... en català. Això em fa sentir una mena de rescabalament a l´injust agravi de les llengües autonòmiques del nostre país com el vasc, el galleg i el català com a més majoritàries i d´altres que sent també importants tenen menys ressó.
.
Les llengües , siguin quines siguin, més o menys exteses, mereixen ser recolzades, són un tresor cultural que cal protegir i donar a conèixer per arreu del món, donat que és una senya d´identitat de la comunitat que representa i té aquest bé , tanmateix mereix per dret ser practicada , si més no, a casa nostra per tots aquells que hi resideixen. Tan de bó tots els qui estèm sota el mantell d´Espanya, coneguessim les llengües que coexisteixen amb la nostra, com passa en altres indrets !...
.
Ara parlem breument de la gallina dels ous, és a dir en aquest cas , d´Emili Teixidor i Viladecàs, nat a Osona (Roda de Ter, el 1934 . L´autor de Retrat d´un assassí d´ocells, entre d´altres, ja era conegut per la seva forma d´expressar-se i per la seva cura de la llengua. En una primera part de la seva formació, va entrar en contacte amb Miquel Martí Pol, amistat que va durar fins la mort de Miquel. Emili Teixidor ha fet estudis de dret, filosofía i lletres, periodisme i magisteri. Persona d´extensa cultura que ara s´ha vist premiat per l´admiració del gran públic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario